Auteur van De belofte van burn-out is Lusanne Hogeweg

Lusanne Hogeweg (1965) is loopbaancoach sinds 2003, speciaal voor hoogsensitieve personen. Zie www.vialusanne.nl.

 

Ze werkte tien jaar bij de rijksoverheid na een rechtenstudie. In 2002 raakte ze burn-out en maakte ze een omslag in werk. Haar laatste baan was loopbaan-adviseur bij justitie. In 2003 startte ze haar bedrijf Via Lusanne. Ze begeleidt nu vooral hoogsensitieve personen bij het vinden van werk waar ze energie van krijgen. “Mijn burn-out hielp me om een leven te leiden dat veel beter bij me past.”

 

Naast de coaching is ze actief als schrijver. In juni 2005 verscheen haar eerste artikel, Je kwaliteiten zien, een weg naar heelheid, in het Tijdschrift voor Coaching. In maart 2006 volgde een publicatie in Jonas Magazine, Van klacht naar kracht, een nieuwe kijk op hooggevoeligheid. Haar artikel Joepie, ik heb een burn-out stond in mei 2017 in Coachlink Magazine. De belofte van burn-out is haar eerste boek.

 

Elke eerste en derde vrijdag ochtend van de maand organiseert ze een open atelier Samen schrijven. Ze maakt collages en schildert. Ze geeft hierin ook workshops in haar atelier in Halfweg. Ze woont in een hofje in Haarlem.

Missie: meer gevoel en menselijkheid in de wereld

"Met mijn boek wil ik hoogsensitieve personen helpen om na een burn-out hun ziele-missie te realiseren. Ik wil hen stimuleren om met hun gevoelige kwaliteiten meer menselijkheid in de wereld en in organisaties te brengen.

 

Ook hoop ik dat er meer begrip komt op de werkvloer en bij bedrijfsartsen, huisartsen en psychologen. Begrip voor wat burn-out nu eigenlijk is, namelijk een signaal van onbalans, en begrip voor de mensen die gevoelig zijn voor burn-out. Onze maatschappij is doorgeschoten naar een eenzijdige gerichtheid op prestaties, efficiency en winstmaximalisatie. Hoogsensitieve personen zijn erg gevoelig voor een hoge werkdruk in combinatie met een verstoorde werksfeer.

Van elk verkocht boek gaat € 2 in een fonds

Mensen die na een burn-out hun kwaliteiten willen inzetten om hun bijdrage te leveren aan de wereld, kunnen ondersteuning krijgen om hun onderneming of project te realiseren.

 

Ik gun het je om jouw hart te volgen en iets te betekenen voor anderen. Als we allemaal doen waar ons hart naar uitgaat, brengen we zoveel liefde en overvloed in de wereld, daar wordt iedereen beter van. Hier draag ik graag aan bij."

Wil je reageren, een vraag stellen? Ik vind het leuk om van je te horen. Stuur me een bericht via het formulier hieronder.

Stuur me een bericht

Foto's voor de media Op verzoek zijn foto's in hoge resolutie beschikbaar, neem via het formulier contact op met Lusanne.

Wil je me volgen? Meld je aan voor de wekelijkse inspiratie mails en ontvang vele voordelen!

Je krijgt gratis toegang tot de Inspiratie Bibliotheek met meditaties en collages. Maandelijks wordt de bibliotheek aangevuld met nieuwe oefeningen en collages. Als abonnee van de inspiratiemails krijg je regelmatig korting op coaching en training.

Ook ben je als eerste op de hoogte van nieuwe workshops en kun je je tijdig aanmelden.

Houd daarom de inspiratiemails op zondag in de gaten! Onderaan elke mail vind je de link direct naar de Inspiratie Bibliotheek.