Auteur van De belofte van burn-out is Lusanne Hogeweg

Ik ben Lusanne Hogeweg (1965), loopbaancoach sinds 2003, speciaal voor hoogsensitieve personen. Ik help je jouw talenten ontdekken en met nieuwe energie werken aan je levensmissie. Ik maak collages en schilder. Ik geeft hierin ook workshops in mijn ruimte in Halfweg. Mijn aanbod vind je op www.vialusanne.nl.

 

Ik werkte tien jaar bij de rijksoverheid na een rechtenstudie. Na een burn-out in 2002 maakte ik een omslag in werk. Mijn laatste baan was loopbaan-adviseur bij justitie. In 2003 startte ik mijn bedrijf Via Lusanne. Ik begeleid nu vooral hoogsensitieve personen bij het vinden van werk waar ze energie van krijgen. Mijn burn-out hielp me om een leven te leiden dat beter bij me past.

 

Naast de coaching ben ik actief als schrijver. In juni 2005 kwam mijn eerste artikel uit, Je kwaliteiten zien, een weg naar heelheid, in het Tijdschrift voor Coaching. In maart 2006 verscheen Van klacht naar kracht, een nieuwe kijk op hooggevoeligheid. De belofte van burn-out is mijn eerste boek.

Missie: meer gevoel en menselijkheid in de wereld

Met mijn boek wil ik hoogsensitieve personen helpen om na een burn-out hun ziele-missie te realiseren. Ik wil hen stimuleren om met hun gevoelige kwaliteiten meer menselijkheid in de wereld en in organisaties te brengen.

 

Ook hoop ik dat er meer begrip komt op de werkvloer en bij bedrijfsartsen, huisartsen en psychologen. Begrip voor wat burn-out nu eigenlijk is, namelijk een signaal van onbalans. Onze maatschappij is doorgeschoten naar een eenzijdige mentale gerichtheid op prestaties, efficiency en winstmaximalisatie. Het wordt tijd dat we meer naar ons gevoel leren luisteren, weer aandacht krijgen voor zingeving en menselijkheid op de werkvloer terugbrengen.

Foto's voor de media Foto: Cindy Bakker. Op verzoek zijn foto's in hoge resolutie beschikbaar.

Wil je me volgen? Meld je aan voor mijn inspiratie mails en ontvang vele voordelen!

Je krijgt gratis toegang tot de Inspiratie Bibliotheek met meditaties en collages. Maandelijks wordt de bibliotheek aangevuld met nieuwe oefeningen en collages. Als abonnee van de inspiratiemails krijg je regelmatig korting op coaching en training.

Ook ben je als eerste op de hoogte van nieuwe workshops en kun je je tijdig aanmelden.

Houd daarom de inspiratiemails op zondag in de gaten! Onderaan elke mail vind je de link direct naar de Inspiratie Bibliotheek.