Welkom bij de inspiratie bibliotheek van Lusanne

Hier vind je gratis oefeningen en collages

Regelmatig wordt de bibliotheek aangevuld met nieuwe oefeningen en collages. Deze updates vind je steeds aangekondigd in de inspiratiemail, met een directe link naar de bibliotheek.


Je kunt in elk geval de meditatie uit het boek De belofte van burn-out beluisteren.  

Scroll naar beneden voor de laatst toegevoegde collages en oefeningen!


Ik wens je heel veel inspiratie!

Meditatie om te ontspannen.m4a
Stilte Via Lusanne.jpg
De bron vinden Via Lusanne.jpg

Energie in je werk: oefening en collages

Maak jouw persoonlijke energie-balans op


Deze oefening geeft je inzicht in waar je energie van krijgt en wat energie kost. Het helpt om gezondere keuzes te maken. 

Download de PDF en print deze uit. Schrijf op wat jou energie kost, eronder zet je de dingen die jou energie geven. Kijk naar het resultaat. Doe je genoeg dingen die energie geven? Kun je energie-vreters schrappen? 

Beantwoord dan de laatste vragen. Wat ga je doen voor een betere energie-balans?


Oefening om te aarden

Deze oefening doe je staand en helpt om te aarden. Je laat wortels uit je voeten groeien of een verbinding vanuit je stuitje de grond ingaan, zodat je stevig staat. Stel jezelf voor als een boom, in een verticale verbinding tussen hemel en aarde (de meditatie duurt 4.41 minuten).Meditatie om je eigen ruimte in te nemen

Toelichting:


Zoek de stilte op in jezelf en breid deze stilte uit naar je energieveld. Deze oefening kan je helpen om goed bij jezelf te blijven, doe deze daarom zo vaak mogelijk, bijvoorbeeld aan het begin van de dag of voordat je naar een drukke bijeenkomst gaat. (de meditatie duurt 14-15 minuten)Collages van de Nieuwjaarsbezinning

De Nieuwjaarsbezinning 2019-2020 heeft twee collages die horen bij de thema's van de mission board workshops, 'Dromen' en 'Nieuw begin'. Download hier de collages.

 

Collage Loslaten 


Keer naar binnen met je aandacht en observeer je gedachten en gevoelens. Welke belemmerende overtuigingen, die jou niet meer dienen, laat je gaan?Welke oude emoties kun je nu vrijgeven?
Kun je het leven vertrouwen en de controle loslaten?

Transformeer je oude patronen... en wees vrij!